Konstfack

Maja Hjälte


Maja Hjälte
Year of birth: 1982
Country of birth: Sweden
073-5125201
Mitt rum

In my room, I am carefree. I am Siri Derkert and this is my great big ground-breaking collage. I am the daring Tamara de Lempicka, the Dadaist Sophie Taeuber-Arp. I am an abstract expressionist and want to splatter like Pollock. I am an integral member of the Bloomsbury Group. I am Sonia Delaunay and paint on tablecloth, clothing and furniture. I am Maja Hjälte.

In the Konstfack Degree Exhibition 2013, I will give shape to my artistry using a studio-like room and a painting overall. The materials and techniques I work with are textile, collage and painting.

I mitt rum är jag bekymmersfri. Jag är Siri Derkert med jävligt stora maffiga collage. Jag är djärva Tamara de Lempicka, dadaisten Sophie Taeuber-Arp. Jag är abstrakt expressionist och vill skvätta som Pollock. Jag är självklar medlem i Bloomsbury-gruppen. Jag är Sonia Delaunay och målar på dukar, kläder och möbler. Jag är Maja Hjälte.

I Konstfacks vårutställning 2013 kommer jag med ett ateljéliknande rum och en målarrock gestalta mitt konstnärskap. Material och tekniker jag arbetar med är textil, collage och måleri.

Agnes Österlin

Alma Winkler

Anna Kellerth

Johan Sten

Mai Morimura

Maja Hjälte

Maria Westmar

Martin Tordby

Matilda Norberg

My Draiby

Sabina Nowotny

Sofie Fischer

Sofie Rykowski

Sofie Svensson

Tone Winqvist